Gresskar

Sesong: Frå slutten av august

Oppbevaring: Beste lagringstemperatur er mellom 7 og 10 grader, men dei tåler både romtemperatur og lågare temperatur.

Rike på: Stripetti inneholder mykje vitamin A, B6 og B12, kalium, beta-karoten og folat, og er ei god kjelde til vitamin C, kalsium, mangan, vitamin K, jarn, magnesium og kostfiber.

Bruk: Eignar seg godt til baking i omn. Varmebehandla får fruktkjøtet ein spagettiliknande struktur. Passar godt saman med løk, kvitløk, paprika og tomatar, og krydder som oregano og persille. Fyll gjerne Stripettien med kjøtt og få eit komplett måltid..

 

Stripetti er ein type spagettigresskar. Ovale frukter som veks på bakken på rankande planter. Skalet har gulkvit farge med grøne striper. Eignar seg godt til baking i omn. Varmebehandla får fruktkjøtet ein spagettiliknande struktur. Passar godt saman med løk, kvitløk, paprika og tomatar, og krydder som oregano og persille. Fyll gjerne Stripettien med kjøtt og få eit komplett måltid.

 
 
Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Blomkål

Neste
Neste

Gulrot